Τι είναι η Τράπεζα Τροφίμων;

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι τροφίμων, αν και μπορούν να καταναλωθούν, σπαταλώνται και οδηγούνται στην υγειονομική ταφή, ενώ την ίδια στιγμή σχεδόν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχουν την απαραίτητη τροφή για την επιβίωση τους. Μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής  από αυτά που καλλιεργούνται, αν και υπόκεινται σε επεξεργασία και κατασκευάζονται προς βρώσιν,  ποτέ δεν καταναλώνονται λόγω :

– Μη συγκομιδής
– Απώλειας μετά τη συγκομιδή
– Μη διάθεσης του προϊόντος
– Λήξης ημερομηνίας χρόνου ζωής του προϊόντος
– Υπερπαραγωγής
– Ελαττωματικής Συσκευασίας
– Αλλαγής μάρκετινγκ και άλλων επιχειρηματικών αποφάσεων

Η Τράπεζα Τροφίμων προχωρά στην προμήθεια προϊόντων, μέσω δωρεών και συλλογής των πλεονασματικών τροφίμων, πολλά από τα οποία, διαφορετικά,  θα κατέληγαν στα απορρίμματα, από τα αγροκτήματα,  τους παραγωγούς, τους κατασκευαστές, τους μεταποιητές, τους διανομείς, τα καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης, τους καταναλωτές αλλά και άλλες πηγές. Μέσω συστημάτων διαχείρισης των τροφίμων αυτών, τα προσφέρει στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο.

 

Η Τράπεζα Τροφίμων αντιμετωπίζει καθημερινά την πρόκληση της καταπολέμησης της πείνας, συμβάλλει με το έργο της στην μείωση της σπατάλης των τροφίμων, στην μείωση των αποβλήτων και στην προστασία  του περιβάλλοντος!

Η Τράπεζα Τροφίμων αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ της σπατάλης των τροφίμων και της πείνας.
Η Τράπεζα Τροφίμων είναι η ανακούφιση της πείνας των συνανθρώπων μας.
Η Τράπεζα Τροφίμων προσφέρει και φροντίζει όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Η Τράπεζα Τροφίμων προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει  τον πληθυσμό σχετικά με την πείνα και τις λύσεις της.
Η Τράπεζα Τροφίμων προάγει την αλληλεγγύη και αποτελεί μια ισχυρή φωνή στη λήψη πολιτικών αποφάσεων που επηρεάζουν την καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας.