Δραστηριότητες

Αποστολή της «σίτισις » Τράπεζας Τροφίμων Βορείου Ελλάδος είναι η καθημερινή υλοποίηση ανθρωπιστικών δράσεων με στόχο τη συμπαράσταση και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής σε ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα σε φτωχές και άπορες οικογένειες με παιδιά! Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, χιλιάδες συνάνθρωποι μας και οικογένειες έχουν ανάγκες και υποχρεώσεις αλλά αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν. Με τη συμβολή της «σίτισις » Τράπεζας Τροφίμων Βορείου Ελλάδος θα υπάρξει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών, που πρέπει να μεγαλώσουν σ΄ένα ισορροπημένο, υγιές οικογενειακό περιβάλλον χωρίς βασικές ελλείψεις διαβίωσης.

Το επισιτιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε εβδομαδιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την στήριξη οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και με κοινωφελή ιδρύματα: γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κοινωνικά παντοπωλεία, οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, συσσίτια και εκκλησίες, δημιουργώντας ένα δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.

Στην προσπάθειά μας αυτή απόλυτη προτεραιότητα έχει η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και για τον λόγο αυτό στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και τα ιδρύματα και τις οργανώσεις φροντίδας και προστασίας των παιδιών.