Δράσεις

Η δράση της «σίτισις » Τράπεζας Τροφίμων Βορείου Ελλάδος καλύπτει τρεις βασικούς άξονες: τη συλλογή, τη διαχείριση και την προσφορά τροφίμων.

Σε μια οργανωμένη αποθήκη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από δωρεές και χορηγίες εταιρειών, συνεταιρισμών καθώς και από ιδιώτες. Στηρίζεται έτσι στην αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας και αξιοποιεί τα πλεονάσματα παραγωγής,τα προϊόντα με λάθος συσκευασία ή με κοντινή ημερομηνία λήξης, αλλά κατάλληλα προς κατανάλωση και με πλήρη διατροφική αξία, τα οποία γεμίζουν το τραπέζι των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη καθημερινά.

Τα τρόφιμα που συλλέγονται, φυλάγονται και αποθηκεύονται στην αποθήκη της Τράπεζας Τροφίμων, διαχωρίζονται και προωθούνται το συντομότερο δυνατόν στη διανομή προς τους τελικούς αποδέκτες τους, ορφανοτροφεία, οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, συσσίτια και εκκλησίες, καθώς και σε μονογονεϊκές οικογένειες, δημιουργώντας ένα δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης σε μια ανθρωποκεντρικά υγιή κοινωνία!